Rss Feed

Dialoguri

Pe Dan Popa îl ştiu de mulţi ani, din perioada când eu încă mai credeam că presa poate fi şi altceva decât o afacere. Am lucrat o vreme în aceeaşi redacţie, apoi drumurile ni s-au despărţit şi, după nişte ani, constat că e la fel de dinamic şi de hotărât precum îl ştiam. Între timp, el s-a specializat în presă economică şi analize în domeniu, pe care acum le puteţi citi pe hotnews sau pe blogul lui. L-am întrebat şi eu câte ceva, fără să intru în detalii tehnice, ca să nu îi pară cititorului că vorbim cine ştie ce păsărească, lăsăm asta pe seama celor care se perindă prea des pe la televizor. Aşadar, de vorbă cu Dan Popa despre măsuri economice luate din vârful pixului, viitorul care sună... cum sună, despre ce avem şi nu ştim să folosim, despre ce nu avem şi nici nu vom avea vreodată şi despre... alţi demoni.

Realitatea din noi

De: Rodya Nicolaevna

Suntem RI şi RP. Pe scurt ar fi RIP, da' pe bune că suntem vii şi nu facem struguri, am produs doar nişte progenituri geniale pentru al ţă...pardon...UE mândru viitor.
Muritoare sau (supra)vieţuitoare de pe vremea cravatei roşii şi a formaţiilor de PTAP, a slăninei prăjite pe bolţari în camera de cămin studenţesc de 4/4 şi 5 paturi, am rămas legate în pânza ţesută de trările împreună pentru totdeauna. Ne sunăm când şi când, ne întâlnim şi mai rar, dar mereu e ca şi cum nu am mai fi vorbit de ieri.
Tot într-o "ieri" ne-am pus întrebări, mai mult eu şi ea a răspuns.

Interviu: Ceauşescu şi Boc

De: Erwin B.

C.: - Dragi tovarăşi şi pretini, vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţii mele cu prilejul Congresului...

Boc: - Domnule, staţi aşa, că nu mai suntem în comunism acuma, noa! Io vă răspund la interviu, da’ rar ca la noi la coasă, în Ardeal, la Clujuu...

Interviu cu dl.Vot deBlam

De: Erwin B.

R: Când v-aţi născut, domnule Vot deBlam?

VB: E prematur să vorbim despre naşterea mea, dar, spre deosebire de oamenii obişnuiţi, pot să vă spun de ce exist eu. Întâi de toate, în România, ca şi în alte ţări care încearcă să meargă pe calea democraţiei, drumul e presărat cu obstacole, "grele moşteniri" şi o clasă politică ce e coruptă de la mic la mare. Oamenii sunt sătui de atâta demagogie, de minciuni şi de dispreţul cu care sunt trataţi, aşa că au arătat acelaşi dispreţ neparticipând la alegeri. Dezgustul şi neîncrederea în aleşii poporului îi fac pe cei mai mulţi să privească spectacolul politic ca pe un circ ieftin. Prea şi-au dat în petec, guvern după guvern şi parlament după parlament, indiferent de culoarea politică. Oricare dintre voi, nemulţumit de "democraţia originală" de la noi, aţi participat poate la alegeri doar ca să puneţi ştampila împotriva unora dintre candidaţii de pe listele electorale, pentru că mulţi dintre ei sunt corupţi, lichele, oportunişti, pătaţi şi aşa mai departe...

Emite conţinut