Rss Feed

Educaţia - încotro? Săptămâna Familiei!

De: Linica

Printre articolele de presă, mai ales religioasă - trebuie să recunoaştem, am citit despre efectele nocive ale televizorului şi ale calculatorului în rândul copiilor, adolescenţilor şi nu doar.

De asemenenea, în diferite medii, discuţii televizate şi articole de presă, la subiectul "impactul mass-mediei asupra educaţiei copiilor", se invocă faptul că responsabilitatea educării copiilor o au cele trei mari instituţii: familia, biserica şi şcoala.

Câteodată mă întreb dacă mass-media sunt doar o clădire sau o tehnologie, gen "Casa Presei Libere" sau "televizorul", ce nu are nicio legătură cu persoane care au familii, merg la biserică, sau studiază...
Răspunsul, pentru mine, poate fi motivat de comercialitate şi este născător de alte întrebări şi ... speranţe. Căci ce altceva a mai rămas consumatorului de media?!?

În acest cadru educativ-evolutiv, Zibo.ro lansează o provocare în această săptămână: Pentru Familii!

Mai multe detalii, aici:

Săptămâna familiei, săptămâna fără TV!

Dacă vrei să împărtăşeşti şi cu noi impactul pe care l-a avut asupra ta aceasta acţiune provocatoare, îţi mulţumim!

Comentarii

Replied

submeniu

Mă întreb dacă articolul nu era mai potrivit la secţiunea "Vino cu noi-campanii", gândit iniţial pentru aşa ceva? Neavând niciun articol acolo, putem să-l înlocuim cu "Provocări"? Nerd

—-

panta rhei

Replied

Nu

Secțiunea de provocări am făcut-o special pentru Linica. Aparent ar fi același lucru cu secțiunea de campanii, dar e altceva, o să vă explice Linica mai bine.

Replied

Despre secţiunea "provocări"

Această secţiune este votdeblam in practică. Blamăm ceva, venim cu alternative.

Schimbarea pe care o dorim, o plasăm noi în practică în primul rând, cu toată greutatea. Şi dăm mai departe dacă avem o idee personală sau o informaţie care să ne salte din teorii, care să ne salte perspectivele.
Ex.: Săptămâna Familiei - am intrat pe site, mi s-a părut o provocare ce mă face să schimb ceva in bine, o fac parte din viaţa mea pe parcusul campaniei, dar şi după.
Vin aici si împartăşesc din când in când cu alţii, deschid un topic pe forum, sau o ţin pentru sufletul meu.

Provocările sunt ceva dinamic si continuu. Nu se incheie odată cu o campanie.
Ele sunt mici cărămizi care ne costruiesc şi ne fac să clădim împreună.
Aşa le văd...

—-

"Daca nu putem fi buni, sa incercam sa fim macar politicosi" (N. Steinhardt, Jurnalul fericirii)