Rss Feed

Se caută soluţii. Autorităţile nu sunt în stare

De: Vera Eloy-Martinez

O femeie a murit după ce a fost muşcată de mai mulţi câini fără stăpân. Nu în pădure, nu pe câmp, nu la Cuca Măcăii, ci în capitala României. De ce s-a ajuns aici? Pentru că avem autorităţi incompetente şi populaţie inconştientă. S-a discutat mult pe tema asta în ultimele două zile, dar, la fel ca în alte dăţi, probabil că doar cu atât ne vom alege, iar peste o săptămână problema va fi uitată. Dintre toate luările de atitudine din astea două zile, m-am oprit la cea a Simonei Tache, de la Caţavencu, pentru că reacţiile stil mimoză deja sunt nepotrivite, iar a ei îmi pare cea mai adecvată situaţiei.

Să mă ierte iubitorii de animale (care îi iubesc doar pe spaţiul public, nu la ei acasă), sensibiloşii sau alte specii care consideră că traiul în comun cu dobitoacele e ceva ce trebuie trecut pe lista noastră de aspiraţii europene, dar îmi pare absurd să dai din umeri când un om moare atacat de animale într-un oraş şi să nu conştientizezi că haitele de câini de pe străzi chiar sunt o problemă.

Citez de pe blogul Simonei Tache o preluare din Adevărul: “Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat că Primăria Capitalei este cea care are în atribuţii strângerea maidanezilor însă este de părere că Parchetul şi Poliţia ar trebui să stabilească cine este vinovat pentru moartea femeii. Prefectul a mai adăugat că anul trecut 13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, dintre care 2.500 au fost copii. “Fenomenul este în creştere pentru că în 2009, Institutul Matei Balş a raportat 11.000 de cazuri de persoane muşcate”, a declarat Atănăsoaei rămânând la părerea că eutanasierea câinilor agresivi este o soluţie. “De asemenea, strângerea lor, sterilizarea şi apoi eliberarea lor pe străzi nu este o măsură bună, cred că municipalitatea trebuie să investească mai mult în adăposturi pentru câini”, a concluzionat edilul.”

După care începe reacţia ei: "Bun, aţi citit, da? Acuma daţi-mi voie să mă dezlănţui urât: Păi, futu-vă-n boturile voastre de incompetenţi şi de impostori, după 20 de ani, voi încă vă mai întrebaţi care este cea mai bună soluţie?????? După 20 de ani, aruncaţi pisica de la Primărie la Prefectură şi de la Prefectură la Şcoala de Fete? După 20 de ani, municipalitatea încă se mai tăvăleşte pe jos că trebuie să investească în adăposturi? În 20 de ani nu aţi reuşit să-i faceţi nici măcar să nu se mai împuieze???? Nici măcar asta??? Cred că Ceauşescu se tăvăleşte pe jos de râs, la el în mormânt."

Continuarea aici .

Comentarii

Replied

Să mă ierte iubitorii de animale...

te iert.

e o chestiune serioasa si e clar ca nu se poate continua asa. aproape as paria insa ca dupa vreo 2 saptamani de agitatie si pseudomasuri, totul va fi dat uitarii, pana la urmatorul deces.

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski

Replied

şi eu

Şi eu iubesc animalele, dar să le hrăneşti doar pe spaţiul public şi să nu îţi asumi nicio responsabilitate nu se cheamă că ţii la ele.
Eu chiar mă întreb până unde se va ajunge...

—-

În viaţă nu există pilot automat.

Replied

Se va ajunge până-l vor muşca

Se va ajunge până-l vor muşca pe unul mare în grad, pe Oprescu sau pe Udrea de pildă!

Am văzut un câine cu etichetă care stătea cuminte până o maşină de fiţe a întors fix în faţa unei staţii de autobuz pe linia continuă, blocând ambele sensuri, câinele a sărit la roată şi l-a lătrat! Mi-a plăcut de el, ar trebui dresaţi şi făcuţi controlori de trafic! Laughing

—-

panta rhei

Replied

de dimineata, in timp ce

de dimineata, in timp ce mergeam la lucru, mi-a aparut un caine in fata. era asa de bucuros ca ma vede, ca se bataia din tot corpul, din varful cozii pana in varful nasului. asa ca i-am dat o chiftea. a mai aparut unul si i-am dat si aluia. apoi le-am mai dat cate o chiftea.

da-ma in judecata, ete nah!

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski

Replied

irelevant

În clipa asta, gestul tău e irelevant, aşa că scapi. Laughing
Problema există, e prea extinsă şi nu se rezolvă dacă nu le mai dă cineva mâncare pe spaţiul public. În cel mai bun caz, o să înceapă să ne ronţăie pe noi. Smile

—-

În viaţă nu există pilot automat.

Replied

Cuca Macaii e cumva

Cuca Macaii e cumva localitatea de bastina a lui Cucu Mucu?

Scuze, Maria Sa Cucu Mucu de Romania.

Replied

Ar trebui

să îl întrebaţi chiar pe domnia sa. Smile

—-

În viaţă nu există pilot automat.

Replied

Iegzact, e bastina lui! Din

Iegzact, e bastina lui!

Din cate am inteles, femeia aceea era la ciordeala. Deci?

Replied

mă tot uimeşti

Nu era la ciordeală, era la lucru.

Şi dacă ar fi fost, cu ce se schimbă problema? E plin Bucureştiul de câini pe străzi? Este. Poate fi oricare dintre noi în locul ei? Poate. Nu vrei să ştii cu câte haite (de cel puţin 4-5) mă întâlnesc când mă duc doar până la piaţă, unde sunt altele. E normal? Nu e.

Ştii ce îmi "place" mie? Că îi privim cu dispreţ pe sud-americani, de exemplu, îi tratăm cu "ţiganii ăia", "proştii ăia", "nespălaţii ăia", dar nu ne uităm la noi. Suntem atât de aproape de toate expresiile alea... Mai ales în mentalitate.

—-

În viaţă nu există pilot automat.

Replied

Cine ii priveste cu dispret

Cine ii priveste cu dispret pe sudamericani? Eu unul, nu! Pe unii chiar cu admiratie, mai ales pe aia din Argentina si Brazilia, si mai ales din patru in patru ani prin niste finale! Tongue Si nici o mare parte din populatie, care sta cu ochii ca de melc la telenovelele lor! Asa ca, la cine te referi? Tongue

Cat despre caini, eu am mai dat exemplu cum a fost curatata Londra de haitele de caini si am fost catalogat drept "inuman" (pt cei ce nu stiu - armata britanica a iesit la vanatoare de caini pe strazi, dupa al doilea razboi mondial). Ma rog, cine e mai "inuman"? Eu, care sustin eradicarea totala a cainilor vagabonzi, sau unul care sustine cresterea lor in "camine", alocandu-li-se bani pe zi cam cat primeste un copil pe luna? In frenezia noastra cu protectia animalelor si alte bulsituri de PiAr, am cam uitat ca cei care au nevoie de protectie in Romania sunt oamenii.

Si acum, despre ciordeala - am toleranta zero pt ciorditori. Poate si pt ca nu as avea curaj niciodata sa ciordesc! O fi un fel de invidie! Cine stie ce-o fi?!