Rss Feed

L-au uitat pe Nenea Iancu

De: Vera Eloy-Martinez

Ştie cineva ce zi e azi?

Ziua în care Udrea visează Bucureştiul sub forma a 22 de districte? Mă rog, fiecare cu fanteziile lui, dar nu despre asta e vorba.

Ziua în care aflăm, în sfârşit, o prioritate a Guvernului Băses... ăăă... Boc: modificarea Constituţiei. Cred şi eu că nu le convin diverse prin ea, dar nu e asta.

Ziua în care am aflat că a murit soacra lui Şerban Huidu. Nu ştiu de ce trebuie să fie asta o ştire, dar am citit într-un ziar. Nu, nu la asta mă refer.

Ziua în care ni s-a dat o veste mare: algocalminul va fi la liber până în 1 aprilie! Gata, ne-am liniştit, dar eu despre altceva vreau să vă spun.

Ziua în care mai aflăm ceva din categoria „ca la noi la nimenea”: autostrada Transilvania nici nu e gata şi intră în conservare. E drept, rarităţile trebuie conservate. Dar nici asta nu e.

Ziua în care se conturează o explicaţie pentru cum se circulă prin Bucureşti: 200 de inşi au obţinut ilegal permisele auto. Eu zic că or fi uitat un zero... Nu, nu, nu asta.

Ok, ok, mă opresc, altfel ajung să citesc Libertatea şi chiar nu vreau. Aşadar... la 1 februarie 1852 se năştea nimeni altul decât Ion Luca Caragiale. Nu prea mulţi şi-au adus aminte. L-au pomenit pe Ceauşescu, pentru Eminescu au făcut un adevărat circ, dar au uitat de Caragiale. Poate pentru că el e încă printre noi, la fiecare pas? Las' că îţi urăm noi odihnă plăcută, Nene Iancule, stai liniştit acolo unde eşti, că pe aici nu s-au schimbat prea multe: aceiaşi Farfuridi şi Brânzoveneşti ne conduc...

Şi, dacă prin presa de azi nu am găsit mare lucru despre el (nici măcar în Caţavencu), aduc aici ceva mai vechi un pic, dar interesant: despre Gambrinusul lui Caragiale.

Comentarii

Replied

da' ce, noi ne-am schimbat?

"Nene Iancule, stai liniştit acolo unde eşti, că pe aici nu s-au schimbat prea multe: aceiaşi Farfuridi şi Brânzoveneşti ne conduc..."
Şi dacă-mi permiţi să te completez:
...iar noi suntem in continuare aceeaşi turmă: aplaudam şi/sau huiduim (după caz) cu aceeasi convingere sinceră chiar dacă nu ştim de ce.

Replied

“Ori sa sa revizuiasca,

“Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !” - Farfurdi - “O scrisoare pierduta” de Caragiale