Rss Feed

D'ale aleşilor

D'ale aleşilor cu bune şi rele

Teoria relativităţii în criza românească

De: Vera Eloy-Martinez

De o grămadă de luni auzim ba dinspre Guvern, ba dinspre Cotroceni, ba dinspre Parlament că e criză, că trebuie să strângem cureaua, că trebuie să reducem cheltuielile, că trebuie... S-au tăiat pensii, s-au redus ajutoare sociale, s-au ciuntit indemnizaţii de tot felul, s-au dat afară oameni, fără să fie clar după ce criterii. Pe cine au afectat toate astea? Pe plătitorul de taxe, desigur. Doar el a fost vizat.

O decizie înălţătoare

De: dominic

"MApN va transmite mai multor instituţii publice, precum şi Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, mai multe avioane scoase din uz şi fără echipamente militare..." - citat de aici.

Întrebarea care se poate pune în acest context: Vor să se apropie de Împărăţia Cerurilor şi altfel decât prin rugăciune şi smerenie?

În orice caz, Armata poate răsufla uşurată. A scăpat şi de această ultimă problemă pe care o avea...

Ce mai citesc guvernanţii pe banii noştri

De: Vera Eloy-Martinez

Pentru a fi informaţi, a se citi pentru a vedea cine îi critică, şi pentru a nu se plictisi la cafeaua de dimineaţă la birou, membrii Guvernului Boc dau, potrivit Cotidianul, nu mai puţin de 70.000 de lei pe ziare şi reviste. Nu din banii lor, ci din banii voştri.

Se pare că este vorba despre 20 de ziare naţionale cu publicare zilnică, 11 săptămânale, 32 de publicaţii de specialitate, 8 ziare de limbă maghiară şi niciunul de limbă germană, deşi în România există şi din acestea. Dar, dacă n-avem nemţi în guvern, se pare că nu îi interesează.

Fantezii pedeliste

De: Vera Eloy-Martinez

Greii PDL s-au întrecut ieri în declaraţii fanteziste, care demonstrează o dată în plus că politica de pe malul Dâmboviţei e oricum numai serioasă nu. Cel mult ridicolă. Dacă e să îi luăm în ordinea ierarhiei, o să îl pomenim întâi pe Băsescu, care reuşeşte din nou să arunce la gunoi Constituţia şi declamă de prin Covasna că statul nu e responsabil de fiecare cetăţean, s-a terminat cu asta, acum e un fel de fiecare cu aia mă-sii.

Deci, despre ce vorbim?

De: Johann Moritz

Astăzi, Preşedintele le cerea românilor să muncească mai mult, dacă vor să câştige mai mult. Corect, dar totuşi...

Cui se adresa Preşedintele, încercând să îi convingă că, muncind mai mult, vor fi mai mulţi bani cu care să fie plătiţi?

Păi, funcţionarii din administraţie, cu excepţia celor care lucrează în colectarea de taxe şi impozite, accesarea fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale, adică majoritatea, nu pot aduce bani la buget.

Grandomania panglicilor inaugurale

De: Vera Eloy-Martinez

Dimineaţă, am răsfoit ziarele în diagonală şi, în câteva dintre ele, la mare cinste, am văzut ştirea despre Boc, care va tăia sâmbătă panglica inaugurală la încă 10 kilometri de autostradă. Nu contează la care autostradă, pentru că nu despre drumuri vreau să vorbesc acum, ci despre obiceiul acesta al tăierii panglicilor, care se înscrie deja în seria tradiţiilor româneşti, tradiţie atât de specifică, încât mai că o poţi pune lângă cea cu tăiatul porcului de Crăciun. Cu menţiunea că panglicile astea se taie pe bani publici şi reprezintă un gest absolut inutil şi ridicol. Cu atât mai mult cu cât astfel de inaugurări au loc pentru te miri ce şi se desfăşoară într-o manieră care, pe alocuri, concurează vizitele de lucru de sinistră amintire ale lui Ceauşescu.

Cum să judecăm Partidul

De: Johann Moritz

Partidul are planuri mari: reforma administraţiei, reforma justiţiei, reforma clasei politice şi, în general, reforma de orice fel. Practic, ţelul suprem al Partidului este implementarea statului de drept. Acesta este scopul şi nimeni nu poate nega că, de ani de zile, reprezentanţii Partidului, în frunte cu Părintele său spiritual, au clamat public acest ţel suprem.

Emite conţinut