Rss Feed

Fantezii pedeliste

De: Vera Eloy-Martinez

Greii PDL s-au întrecut ieri în declaraţii fanteziste, care demonstrează o dată în plus că politica de pe malul Dâmboviţei e oricum numai serioasă nu. Cel mult ridicolă. Dacă e să îi luăm în ordinea ierarhiei, o să îl pomenim întâi pe Băsescu, care reuşeşte din nou să arunce la gunoi Constituţia şi declamă de prin Covasna că statul nu e responsabil de fiecare cetăţean, s-a terminat cu asta, acum e un fel de fiecare cu aia mă-sii.

"Se încearcă acreditarea ideii că statul, guvernul este responsabil pentru fiecare cetăţean, ceea ce nu este adevărat, românii trebuie să înţeleagă că fiecare este responsabil pentru el, statul nu mai are resursele comunismului”, zice preşedintele nostru.

Ce contează că articolul 47 din Constituţie zice altceva?

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

Sigur, Constituţia n-a fost niciodată un obstacol pentru Băsescu, aşa că nu neapărat ne miră, doar ne sporeşte senzaţia de disconfort, ca să nu-i zicem direct greaţă. Da’ taxele şi impozitele pentru ce le mai plătim, dom' preşedinte?

Primul marinar al ţării nu se opreşte aici. “Europa socială e un eşec”, îşi continuă el discursul… nici nu ştiu cum să-i zic, că nu e nici anarhist, nici revoluţionar, nici inovator, e mai degrabă haotic. Ca toată guvernarea PDL, de altfel.

De unde o fi scos-o pe asta cu eşecul politicilor de protecţie socială din Europa oare? Că Germania, de exemplu, e un soi de etalon la capitolul ăsta şi, culmea, nu pare să aibă mari probleme. Desigur, cum am mai spus, diferenţa dintre noi şi ei ar fi că, în timp ce nemţii se enervează că s-a defectat automatul de bilete din gară, noi încă ne mirăm şi ne întrebăm de ce nu e sănătos că mulgem vaca manual. De unde rezultă diferenţa asta? Păi, inclusiv din politicile de protecţie socială. Poveste lungă, pe care nu o voi detalia acum, pentru că...

...tot ieri, conştient sau nu, Elena Udrea demonstra că are simţul umorului şi declara că PDL guvernează "aşa cum nu a mai făcut-o nimeni în ultimii 20 de ani." Şi mare dreptate are: aşa haotic n-a mai guvernat nimeni pe la noi. Poate doar CPUN-ul să îi fi întrecut, dacă vă mai amintiţi de el... Şi, ca să nu se simtă stingheră, Udrea a fost secondată de Boc, care a ţinut să ne amintească faptul că PDL şi guvernul condus de el au salvat România de la colaps şi au consolidat economia, aşa că, acum, se văd clar perspectivele de creştere economică.

Ce să mai zic… Eu am impresia că ăştia joacă în alt film. Sau că trăiesc într-o altă realitate. Matrix, nu alta.

Comentarii

Replied

mai degrabă

într-un film cu proşti!

Ce-au făcut ei cu economia a fost întocmai după bancul cu evreul care se plânge la Rabin că e hărmălaie în casă şi nu are loc, rabi îi zice să bage în casă şi orătăniile şi e şi mai mare hărmălaie şi nu e loc, iar când zice să le scoată, vine şi-i mulţumeşte că ce bine e! Au strâns şurubul la biruri peste poate şi acuma dacă-l slăbesc o idee şi creşte industria cu zero-cinci puncte, gata, ieşim din recesiune!

—-

panta rhei

Replied

nicio noutate

stiam deja ca "statul roman nu e responsabil"

—-

I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.