Rss Feed

Ce mai citesc guvernanţii pe banii noştri

De: Vera Eloy-Martinez

Pentru a fi informaţi, a se citi pentru a vedea cine îi critică, şi pentru a nu se plictisi la cafeaua de dimineaţă la birou, membrii Guvernului Boc dau, potrivit Cotidianul, nu mai puţin de 70.000 de lei pe ziare şi reviste. Nu din banii lor, ci din banii voştri.

Se pare că este vorba despre 20 de ziare naţionale cu publicare zilnică, 11 săptămânale, 32 de publicaţii de specialitate, 8 ziare de limbă maghiară şi niciunul de limbă germană, deşi în România există şi din acestea. Dar, dacă n-avem nemţi în guvern, se pare că nu îi interesează.

Sigur că guvernanţii trebuie să fie informaţi, doar că eu am câteva nedumeriri. De exemplu, de ce nu şi le cumpără pe banii lor? Ceea ce citesc ei prin ziare nu cred că le foloseşte la fişa postului, ca să zici că presa e nevoie să intre la cheltuieli de serviciu. Ok, ok, poate că e un pic de răutate în asta, dar... de ce nu le citesc online, că s-a inventat internetul, calculatoarele, suntem în anul de graţie 2010, în curând 2011...

Ca să nu mai spunem că dintre revistele de specialitate la care au abonamente 10 sunt de IT: Chip, Computer World, PC Magazin şi altele. Mai trebuie să zic că mă întreb de ce? Unii dintre ei or fi având copii interesaţi de ele... Sau vor să înveţe să se înscrie pe facebook. Şi uite aşa îmi amintesc cum cel mai interesant lucru pe care îl făcea la calculatorul din birou un viceprimar dintr-un oraş românesc cu pretenţii era să stea pe forumul echipei locale de fotbal, la taclale cu fanii. E şi asta o modalitate de a ţine legătura cu alegătorii, e drept.

Se poate face şi un top al preferinţelor, după numărul de abonamente făcute la un ziar, top care ar avea pe primele trei poziţii următoarele: 1. Jurnalul Naţional şi Evenimentul zilei 2. Adevărul şi Ziarul financiar 3. România liberă. La o distanţă mică, foarte mică, de numai o poziţie, urmează... nimeni altcineva decât Libertatea. Nu lipsesc nici abonamentele la Click şi CanCan. Mai puţine, dar sunt, aşa că sfânta treime a celor trei tabloide e respectată şi la Palatul Victoria. Că doar şi ei e români...

Mă întreb dacă Udrea are abonament şi la National Geographic şi Traveler. Astea chiar i-ar putea fi utile. Nu ca să-şi aleagă destinaţia de concediu, ci să vadă cum se face turism pe la alţii.

În sfârşit, nu voiam musai să fiu cârcotaşă, dar chiar ştiu că ziarele astea care ajung pe la instituţiile publice nu servesc la nimic util. Iar să mai dea şi o grămadă de bani publici pe ele doar ca să îşi caute mutrele pe prima pagină sau pe la rubrica de mondenităţi îmi pare prea mult. Asta, în condiţiile în care, cum spuneam, fiecare birou e dotat cu calculator, iar presa online e gratis.

Comentarii

Replied

păi

unii habar n-au să deschidă un calculator şi sunt chiar mândri de asta (Vlădescu), darămite să citească online. Laptopurile personale sunt pentru vizionarea de filme porno, ca să nu se plictisească în plen, nu?

—-

panta rhei

Replied

fiecare demnitar de rang

fiecare demnitar de rang inalt are pe langa el o persoana insarcinata de relatia cu presa, a carui datorie nu e numai aceea de a raspunde eventualelor intrebari, dar si de a frunzari presa pt. a sti ce se spune despre respectivul demnitar sau despre institutia pe care o conduce.
noi nu mai avem abonament de vreo 2 ani de zile, revista presei se face on-line. de ce altii prefera varianta tiparita, habar n-am.

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski

Replied

mai bine...

... si-ar lua niste ziare de anunturi si si-ar cauta niste joburi mai potrivite pentru ei. Asta in cazul in care nu se descurca sa-si puna un CV pe un site de joburi.

—-

I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.

Replied

ideea e excelenta! doar ca nu

ideea e excelenta! doar ca nu are nimeni nevoie de asa angajati.

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski

Replied

zicea jupanul cel mare

... ca sunt vreo 2 milioane de hectare nelucrate. Trebuie doar sa schimbe mapa cu sapa. Si nici salarii mari nu le trebuie ca vad ca isi permit sa doneze destul de generos la fondul ala zis "anti-criza" :)

—-

I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.