Rss Feed

Cum să judecăm Partidul

De: Johann Moritz

Partidul are planuri mari: reforma administraţiei, reforma justiţiei, reforma clasei politice şi, în general, reforma de orice fel. Practic, ţelul suprem al Partidului este implementarea statului de drept. Acesta este scopul şi nimeni nu poate nega că, de ani de zile, reprezentanţii Partidului, în frunte cu Părintele său spiritual, au clamat public acest ţel suprem.

Acuma, e adevarat că Partidul, prin acţiunile sale, ni se descoperă, zi de zi, drept un partid ca oricare altul: se fură în draci, la centru şi în teritoriu, mulţi dintre reprezentaţii săi de vază au alură de mafioţi şi/sau imbecili, dar aceste aspecte nu trebuie luate în considerare. Important este scopul, nu mijloacele. Pentru a salva statul, e nevoie ca Partidul să fie puternic. Pentru ca Partidul să fie puternic, e necesar să se sprijine pe oameni puternici, adică oameni care aduc voturi şi bani. Nenorocirea e că, în România, astfel de oameni sunt în general corupţi şi, în majoritate, limitaţi intelectual sau de-a dreptul imbecili. Asta e vina românilor însa, căci sunt incapabili sa pună Partidului la dispoziţie materialul corespunzător. Prin urmare, Partidul trebuie să lucreze cu ceea ce i se oferă: aştia e oamenii, cu ei defilăm.

Pot fi observate şi alte contradicţii (aparente doar!) în acţiunile Partidului: pentru a instaura statul de drept, Partidul are nevoie ca, în prealabil, să controleze statul în totalitatea sa, de la serviciile secrete, pâna la directorii de şcoli. Nici chestiunea asta nu trebuie luată în seamă! Este necesar ca Partidul să epureze toate elementele indezirabile, toţi sabotorii, reali sau potenţiali, toţi duşmanii, reali sau închipuiţi (mai bine să fim siguri decât să ne pară rău), din structurile de putere sau din structurile economice. Din asta derivă o alta contradicţie (aparentă!): hoţii şi proştii celorlalte partide sunt înlocuiţi cu hoţii şi proştii Partidului, dar aici revenim la chestiunea materialului uman defectuos oferit de poporul român şi oricum, nu e aşa, scopul scuză mijloacele. Iar scopul e sublim!

La fel, cârcotaşii, în prostia lor, afirmă că, deşi e adevărat că, in extremis, poţi atinge un scop măreţ călcând pe cadavre, totuşi nu poţi atinge un scop, de niciun fel, folosind mijloace apte să producă rezultatul contrar: nu poţi reforma justiţia sprijinindu-te pe corupţii din Partid, nu poţi profesionaliza administraţia numind în funcţiile de conducere rude şi prieteni, persoane fară nicio pregătire profesională sau experienţa relevantă, nu poţi forma o noua clasă politică, una gânditoare, competentă şi bine-intenţionată, promovând roboţei fără pic de autonomie, piţipoance şi cocalari de Dorobanţi şi, în general, oameni fără însuşiri.

Dar, tovarăşi, ce ştiu ei, cârcotaşii? Ei nu văd pădurea de copaci. Cel care formulează asfel de întrebari sau afirmaţii, cel ce îndrăzneşte să observe toate aceste contradicţii (repetăm: aparente!), este lipsit de viziune, se încurcă în detalii minore şi, în definitiv, să nu uităm că Partidul este dator să se întărească, prin orice mijloace, riscând altfel să îşi rateze destinul. Or, pe toţi ne înspăimântă perspectiva ca Partidul să îşi rateze destinul. Pe bune! Partidul se întăreşte deci spre binele nostru. Prin urmare, trebuie să acceptăm că, aşa cum Iisus a înviat cu moartea pre moarte călcând, Partidul va reuşi să realizeze statul de drept călcându-i zilnic principiile.

Şi apoi, cum putem noi, umili suportaci ai realităţii, să emitem aprecieri cu privire la acţiunile Partidului? Mai exact, pot acestea să fie apreciate calitativ apelând la logica obişnuită? Permiteţi-mi să afirm hotărât: NU! Orice acţiune a Partidului nu va putea fi judecată decât prin prisma folosului pe care îl aduce la atingerea ţelului final. Tot ceea ce ajută la împlinirea sa este bun şi folositor, tot ceea ce amână sau împiedică împlinirea sa este prost şi dăunător. Desigur, în niciun moment nu trebuie să uităm că Partidul este unicul garant al viitorului. Prin urmare, tot ceea ce ajută la întărirea Partidului este bun şi folositor, tot ceea ce îl slăbeşte este prost şi dăunător. Aşa trebuie să gândim, tovarăşi! Nu vă lăsaţi amăgiţi de ceea ce neştiutorii într’ale politicii sau filosofiei numesc bun simţ sau evidenţă. Acţiunile Partidului nu pot fi judecate conjunctural, ci doar la scara istoriei. Ceea ce astăzi pare prost, aveţi încredere, se va dovedi folositor. Nu criticaţi Partidul, căci asta îl slăbeşte şi foloseşte duşmanilor săi! Duşmanilor voştrii! Nu criticaţi Partidul, căci Partidul ştie ce face. Dacă ceva vi se pare prost e pentru că dumneavoastră, tovarăşi, nu cunoaşteţi meandrele drumului către viitor. Doar Partidul, prin Conducătorii săi, le cunoaşte. Aveţi deci încredere în Conducătorii Partidului, tovarăşi.

Trebuie să aveţi încredere tovarăşi: fiţi încrezători că Partidul, în ciuda tuturor evidenţelor, lucrează pentru binele comun.

Şi apoi, aţi văzut ce mutre de urâţi au ceilalţi?

Comentarii

Replied

Băi, ăsta-i cel mai tare

Băi, ăsta-i cel mai tare articol de l-am citit până acu' despre politichia românească! Brava, maestre, care eşti! Jos cu pălăria, nene! Să puie şefu' îndat' aici-şa o schemă d-aia cu votare: o mână în sus şi una-n jos! :D

—-

panta rhei

Replied

Multam!

Am si eu momentele mele. Sa speram ca vor deveni mai dese. :)

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski

Replied

Vot "pentru"

"Pentru ca Partidul să fie puternic, e necesar să se sprijine pe oameni puternici, adică oameni care aduc voturi şi bani. Nenorocirea e că, în România, astfel de oameni sunt în general corupţi şi, în majoritate, limitaţi intelectual sau de-a dreptul imbecili."
Corect. Evidenta asta, devenita agresiva deja, ma inspaimanta si-mi tot zic de ce naiba n-am plcat mai repede de-aici.

"Asta e vina românilor însa, căci sunt incapabili sa pună Partidului la dispoziţie materialul corespunzător."
Hmmm...chestia asta cu o inchipuita vina colectiva in privinta "alesilor" sau "numitilor" a fost deja promovata in media cu o agresivitate demna de o cauza mai buna, fara sa se insiste deloc in adancimea fenomenului. Fiindca e greu de crezut ca s-au terminat oamenii capabili si de buna credinta, cu ajutorul carora chiar sa se poata face ceva. Sunt ei promovati, numiti in functii, incurajati, chiar daca s-au decis sa devina "membri" intr-un moment al vietii lor? Nu, pentru ca onestitatea sau capacitatea intelectuala devin deja "handicapuri" incepand cu un anumit nivel. Iar consecintele atitudinii asteia le vedem si le traim cu totii...
Desigur, am citit fraza in nuanta ironic-amara in care a fost pusa aici. Smile

PS: succes in aventura asta bloggeristica. La modul cel mai serios am facut urarea aceasta. Am trecut o fuga, urmand linkul de pe vp si, in limita timpului, o sa mai revin.

Replied

Intradevar, problema e ca in

Intradevar, problema e ca in interiorul partidelor sistemul de selectie e total anaopda. Nu s-au terminat oamenii destepti in Romania, doar ca nu sunt bagati in seama.
Te mai asteptam pe la noi.

—-

One should judge a man mainly from his depravities. Virtues can be faked. Depravities are real.

Klaus Kinski