Rss Feed

România vrea în Schengen

De: Erwin B.

proschengen_0_medium.jpg

Scrisoare trimisă liderilor europeni, ambasadelor străine la București și președintelui Traian Băsescu

«Dorim să vă aducem la cunoștință că o parte a românilor europeni, nemulțumiți de atitudinea membrilor Guvernului Ponta - care au declarat că nu îi mai interesează intrarea României în spațiul Schengen și că există și alte opțiuni pe care le-ar putea lua în considerare - am organizat o formă de protest pe Facebook, la inițiativa dnei Angela Tocilă, publicist si blogger din Oradea, adăugând pe pagina de facebook numelui nostru cuvântul Schengen.

Dorința noastră este aceea de a semnala că dl. Titus Corlățean - ministrul de externe al României – nu vorbește în numele poporului român ci al său personal și al Guvernului Ponta (care reprezintă în fapt 28% din cetățenii cu drept de vot).

Este imperios necesar ca țările Uniunii Europene să cunoască faptul că majoritarea cetățenilor români se delimitează de ofensele aduse de liderii USL la adresa unor lideri europeni, atât în vara 2012 cât şi înaintea recentului Consiliu JAI,  în special la adresa dnei Angela Merkel şi a dlui Manuel Barosso.

De asemenea, este important ca dvs să cunoașteți că marea majoritate a românilor au apreciat si aprobat toate demersurile pe care Uniunea Europeană le-a întreprins în 2012 pentru restabilirea şi menţinerea statului de drept în țara noastră, grav afectat de acțiunile anticonstituționale ale majorității create în Parlamentul României.

Cu toate acestea, în numele majorităţii tăcute al cărei purtător de cuvânt ne facem, ne exprimăm credinţa că veţi lua în considerare tot ceea ce România şi românii pot să ofere Spaţiului Schengen astfel încât să acceptaţi includerea ţării noastre în această comunitate.

Cu deosebită considerație și respect,
Membrii grupului ”România vrea în Schengen”»