Rss Feed

alegeri

Politica românească şi catastrofa alegerilor

De: Vera Eloy-Martinez

Conceptul de Continuitate în guvernare (Continuity of Government - COG) a fost gândit întâi de englezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi dezvoltat mai apoi în timpul războiului rece, când diverse ţări se temeau de atacuri nucleare. În esenţă, amintitul concept prevedea anumite proceduri de urmat în situaţii catastrofice, pentru a se evita vidul de putere, anarhia şi diverse alte manifestări de acest fel. Cu alte cuvinte, pentru a se asigura continuitatea.

Votare electronică fără fraudă

De: Erwin B.

David Bismark prezintă un nou sistem de votare care conţine o modalitate simplă, verificabilă, de a preveni frauda şi greşelile de numărare -- păstrând în acelaşi timp secret votul fiecărei persoane.

Interviu cu dl.Vot deBlam

De: Erwin B.

R: Când v-aţi născut, domnule Vot deBlam?

VB: E prematur să vorbim despre naşterea mea, dar, spre deosebire de oamenii obişnuiţi, pot să vă spun de ce exist eu. Întâi de toate, în România, ca şi în alte ţări care încearcă să meargă pe calea democraţiei, drumul e presărat cu obstacole, "grele moşteniri" şi o clasă politică ce e coruptă de la mic la mare. Oamenii sunt sătui de atâta demagogie, de minciuni şi de dispreţul cu care sunt trataţi, aşa că au arătat acelaşi dispreţ neparticipând la alegeri. Dezgustul şi neîncrederea în aleşii poporului îi fac pe cei mai mulţi să privească spectacolul politic ca pe un circ ieftin. Prea şi-au dat în petec, guvern după guvern şi parlament după parlament, indiferent de culoarea politică. Oricare dintre voi, nemulţumit de "democraţia originală" de la noi, aţi participat poate la alegeri doar ca să puneţi ştampila împotriva unora dintre candidaţii de pe listele electorale, pentru că mulţi dintre ei sunt corupţi, lichele, oportunişti, pătaţi şi aşa mai departe...

Emite conţinut