Rss Feed

Legi şi iniţiative idioate

Istoria românilor, o criză de râs

De: Annton H. Hanzo

Titlul acestei teme îmi aminteşte cum îl apucase criza de râs pe Miron Mitrea, de la prezidiul Camerei Derutaţilor.

Legislativul românesc şi toată legislaţia dimpreună cu executivul si omul de rând, toţi şi toate la un loc sunt o imensă aberaţie aici în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Această bucăţică de lume ce n-a făcut parte din nicio civilizaţie cunoscută de istorie de la Tărtăria sau Hamangia pâna la Iri şi Moni. La marginea ori confluenţa civilizaţiilor, culturilor şi imperiilor, poporul ăsta, pur şi simplu, n-are identitate proprie. Toate păcatele lumii, dintre care cel mai grotesc este prostia, aici capătă o amploare nemaivazută. Aşadar, ce rost ar avea evidenţierea câtorva legi sau iniţiative legislative idioate sau aberante, când tot ceea ce se întâmplă aici este la marginea absurdului?

Ce vrăji mai fac parlamentarii noştri când se plictisesc

De: Vera Eloy-Martinez

E printre voi vreunul care nu s-a întrebat măcar o dată ce fac toţi românii ăia ciudaţi care ajung în parlament? Nu? Ok. Da', totuşi, aţi aflat ce fac ei pe acolo? Patru ani lungi şi laţi? Că dorm, că citesc ziare, că se uită la filme porno, că stau pe messenger, că votează şi când nu trebuie, că locuiesc la hotel, că vin acasă cu trenul la vagon de dormit (care e cel mai scump, în caz că nu ştiaţi; ăia care n-au maşină la dispoziţie, că ălora le plătiţi şi benzina), că... astea le ştiţi, sunt convinsă, doar vi le-am reamintit. Problema e că ei mai şi lucrează.

Poate cel mai plictisitor articol pe care îl voi scrie vreodată. Here we go...
Restituirea proprietăţii funciare e una dintre cele mai vechi probleme ale României. Şi aici, ca în mai toate situaţiile care îşi cer o soluţie, guvernările succesive nu au fost capabile sa atingă un consens oarecare cu privire la modalitatea în care să fie rezolvată chestiunea. Alături de diverse interese meschine, lipsa consensului e perfect reflectată în modificările pe care le-a suferit legislaţia de-a lungul timpului. Am să punctez câteva dintre multele modificări ale acestor legi şi efectele lor.

Emite conţinut